Böngészés Dátum szerint

Vissza
Export [RSS feed] RSS 1.0 [RSS2 feed] RSS 2.0
csoportosítás: Mű típusa | Szerzők | csoportosítás nélkül
Találatok száma: 194.

Cikk, tanulmány, mű

160 joghallgatót, 60 orvosnövendéket vesznek fel a szegedi egyetemre. In: Délmagyarország. p. 3. (1928)

Albérletbe adta az egyetem a füvészkert céljaira kapott földet : Ha jövőre sem rendezik be a füvészkertet, a város visszaveszi a földet az egyetemtől. In: Délmagyarország. p. 3. (1928)

Arcképleleplezés az egyetem történeti intézetében [rövid hír]. In: Délmagyarország. p. 4. (1928)

Az Egyetemi Diákjóléti és Diákvédő Iroda felkéri... [rövid hír]. In: Délmagyarország. p. 6. (1928)

Az egyetem barátai egyesületének közgyűlése [rövid hír]. In: Délmagyarország. p. 9. (1928)

Az egyetem bölcsészeti és matematikai fakultásán csak október elsején kezdődik a tanév. In: Szegedi Új Nemzedék. p. 3. (1928)

Az egyetem évzáró ünnepélye [rövid hír]. In: Délmagyarország. p. 13. (1928)

Az egyetemi építkezéseknél idegen illetőségű munkások miatt nem kapnak munkát a szegediek : A munkanélküliek küldöttsége a polgármesternél. In: Délmagyarország. p. 5. (1928)

Az egyetemi építkezéseknél nem kaptak munkát a szegedi munkanélküliek : Újabb monstre deputáció a polgármesternél. In: Délmagyarország. p. 5. (1928)

Az egyetemi építési bizottságban is meg akarják védeni a szegedi iparosság érdekeit : Követelik az ellenőrzés megszigorítását ; Szegedi vállalkozó kap megbízást a polgári iskola felépítésére. In: Délmagyarország. p. 5. (1928)

Az egyetemi építőbizottság szombati ülésével megkezdődött a Templom-tér kiépítése : Klebelsberg Kunó kultuszminiszter Szegeden ; Szegedi vállalkozót bíztak meg a kémiai intézet felépítésével. In: Délmagyarország. p. 3. (1928)

Az egyetemi építőbizottság szűkebbkörű szakértői bizottság létesítését javasolja : A Templom téri intézetek építését csak az ősszel kezdik meg. In: Délmagyarország. p. 2. (1928)

Az egyetemi és főiskolai ifjuság emlékirata a kultuszminiszterhez az egyetemi tüntetésekről : Azok a körülmények, amelyek ha nem is mentik, de érthetővé teszik az ifjuság legutóbbi spontán felháborodását ; A szociális nyomoruságot nem lehet kiküszöbölni internátusokkal és kollégiumokkal. In: Délmagyarország. p. 3. (1928)

"Az ifjuság sokszor könnyelműen állít maga elé vezetőket, akik helytelen utakra vezetik" : Tihanyi Béla prédikációja az egyetemi Veni Sanctén ; Dézsi rektor előadása a Vigyázó-hagyatékról. In: Délmagyarország. p. 3. (1928)

"Az ifjú kereszténység versenytársai" : Dr. Buday Átrpád előadása. In: Délmagyarország. p. 4. (1928)

Az államépítészeti hivatal harca a vállalkozókkal a szegedi gyárak téglája körül : Korb Flóris, az egyetemi klinikák tervezője, lemond megbizatásáról ; A tullépések miatt lassítják az építkezés tempóját. In: Délmagyarország. p. 3. (1928)

Az árkádok árnya. In: Délmagyarország. p. 1. (1928)

"Az ébredőknek nem kell a revizió, mert abban a zsidók is résztvesznek" : A szegedi ébredők "monstre" gyűlésén hatvan uccaseprő és néhány nyugdíjas jelent meg. In: Délmagyarország. p. 5. (1928)

Az újszegediek arra kérik a várost, hogy Újszegeden építsék fel a diákkollégiumot : "Újszegedre nagyon ráférne egy kis városiasítás". In: Délmagyarország. p. 5. (1928)

Bajtársak "szerpentin ballagása" rendőri beavatkozással : Kétheti "szüreti vakációt" kaptak a szegedi egyetem hallgatói. In: Délmagyarország. p. 3. (1928)

"A Balti-tenger partján egy kis állam meleg szíve dobban a magyar nemzetért" : Észt vendégek látogatása Szegeden. In: Délmagyarország. p. 3. (1928)

"Bizony nem szépek azok az egyetemi épületek, stílusuk középiskolai stílus" - mondja a polgármester : Érdekes nyilatkozatok az egyetemi építkezések stílustalanságáról. In: Délmagyarország. p. 3. (1928)

"Boldogan és egészségesen akarom innen kibocsátani a betegeket" - mondja dr. Berecz János, a nőgyógyászati klinika új professzora. In: Délmagyarország. p. 3. (1928)

Buday professzor előadása a Mikes Társaságban [rövid hír]. In: Délmagyarország. p. 6. (1928)

Buday professzor előadása a Mikes társaságban [rövid hír]. In: Délmagyarország. p. 7. (1928)

Bukarestben "magyar diák-kémszervezetet lepleztek le", akik a szegedi egyetemen hűségesküt tettek : Sajtóhadjárat a szentgotthárdi incidens körül ; Issekutz rektor és az ifjuság vezetői nyilatkoznak a román fantasztikumokról. In: Délmagyarország. p. 3. (1928)

Csengery János felmentése a tanárvizsgáló bizottság elnöki tisztétől [rövid hír]. In: Délmagyarország. p. 7. (1928)

Csütörtökön délután váratlanul Szegedre érkezett a kultuszminiszter és ismét megtekintette az egyetemi építkezéseket : A miniszter újabb terheket ró a városra? ; Újabb épületeket kell a városnak megvásárolni? In: Délmagyarország. p. 3. (1928)

Csütörtökön érkezik a finn vendégek első csoportja Szegedre : Pénteken a finn egyetemi tanárok jönnek. In: Délmagyarország. p. 3. (1928)

Diákok párbaja a különös báli frizura miatt : Amikor a joghallgató kolléga vállalja el a hajvágást - mulat az egész bálterem ; A rendőrség megakadályozta a párbajt, a bíróság két-két napra ítélte a diákokat. In: Délmagyarország. p. 3. (1928)

Dr. Berecz János székfoglalója a nőgyógyászati klinikán [rövid hír]. In: Délmagyarország. p. 4. (1928)

Dr. Kubinyi Pál meghalt [rövid hír]. In: Délmagyarország. p. 6. (1928)

Dr. Polner Ödönt választották meg Tóth Károly örökébe : A szegedi egyetem jövő évi rektora: dr. Dézsi Lajos. In: Délmagyarország. p. 3. (1928)

Dr. Ravasz László Szegeden [rövid hír]. In: Délmagyarország. p. 7. (1928)

Dr. Tóth Károly halálos szerencsétlensége a Dunaparton : A szegedi egyetem felsőházi képviselőjét délután 3 órakor elgázolta egy villamos, 6 órakor meghalt a Rókus-kórházban ; Az utolsó út: szerencsétlen felugrás a villamosra. In: Délmagyarország. p. 1. (1928)

Dr. Tóth Károly élete és munkássága. In: Délmagyarország. p. 3. (1928)

Dr. lord Rothermere százezer pengős adománya a szegedi egyetemnek : Az egyetem tanácsa legközelebbi ülésén határoz az adomány hovafordításáról. In: Délmagyarország. p. 3. (1928)

A Dugonics-Társaság felolvasó ülése [rövid hír]. In: Délmagyarország. p. 6. (1928)

A Dugonics-Társaság felolvasó ülése [rövid hír]. In: Délmagyarország. p. 6. (1928)

A Dugonics-Társaság felolvasó ülése [rövid hír]. In: Délmagyarország. p. 9. (1928)

A Dugonics-Társaság felolvasó ülése [rövid hír]. In: Délmagyarország. p. 6. (1928)

Egyetemi évnyitó istentisztelet a reformátusoknál [rövid hír]. In: Délmagyarország. p. 9. (1928)

"Egységes magyar race nincsen" : Dr. Farkas Béla egyetemi tanár előadása a faj fogalmáról. In: Délmagyarország. p. 4. (1928)

Eltemették Tótk Károlyt. In: Délmagyarország. p. 2. (1928)

Előadás Rothermere tiszteletére [rövid hír]. In: Délmagyarország. p. 6. (1928)

Előadás a Munkásotthonban [rövid hír]. In: Délmagyarország. p. 5. (1928)

Előadás a Munkásotthonban [rövid hír]. In: Délmagyarország. p. 6. (1928)

Előadás a Munkásotthonban [rövid hír]. In: Délmagyarország. p. 5. (1928)

Előadás a Munkásotthonban [rövid hír]. In: Délmagyarország. p. 5. (1928)

Előadás a Munkásotthonban [rövid hír]. In: Délmagyarország. p. 7. (1928)

Előadás a bölcsészeti szakosztályban [rövid hír]. In: Délmagyarország. p. 9. (1928)

Előadás a bölcsészeti szakosztályban [rövid hír]. In: Délmagyarország. p. 11. (1928)

Előadás a rádióklubban [rövid hír]. In: Délmagyarország. p. 5. (1928)

Előadás a természettudományi szakosztályban [rövid hír]. In: Délmagyarország. p. 6. (1928)

Előadások a Kulturpalotában a Templom-tér rendezéséről [rövid hír]. In: Délmagyarország. p. 6. (1928)

Emericana-bál [rövid hír]. In: Délmagyarország. p. 6. (1928)

Felvétel a szegedi egyetemre [rövid hír]. In: Délmagyarország. p. 6. (1928)

Felvétel a szegedi egyetemre [rövid hír]. In: Délmagyarország. p. 10. (1928)

Felvétel a szegedi egyetemre [rövid hír]. In: Délmagyarország. p. 6. (1928)

A Ferencz József Tudományegyetem zsidóvallásu hallgatói [rövid hír]. In: Délmagyarország. p. 4. (1928)

Finn etnografusok Szegeden : Csütörtökön este huszonnyolc finn és észt vendég érkezett. In: Délmagyarország. p. 3. (1928)

Hamis hírrel harácsolják a románok a Szegeden tanuló erdélyi diákokat, hogy letartóztathassák őket. In: Délmagyarország. p. 5. (1928)

"A Hirig Simonok csak budapesti illetőségüek", - mondja dr. Dézsi rektor : Csütörtökön teljes volt a nyugalom a szegedi egyetemen. In: Délmagyarország. p. 3. (1928)

Három aranydiplomát adott ki a szegedi egyetem : az egyetem évzáró ünnepély. In: Délmagyarország. p. 3. (1928)

Hétfőn ülést tart az egyetemi építési bizottság [rövid hír]. In: Délmagyarország. p. 2. (1928)

Jövő nyárra zárt térré építik a Templom-teret : A szegedi egyetemen hétfőn is rend volt. In: Délmagyarország. p. 3. (1928)

Kedden a szegedi egyetemen is megkezdődött a zavargás : Fiatal jogászok "eltanácsolták" a szidó vallásu hallgatókat, betörtek az anatómiai intézetbe és be akartak hatolni a természettudományi intézetbe ; Ablakon át menekültek el a diákok ; A délutáni gyűlésen enyhült a helyzet ; A rendőrség megakadályozott minden erőszakos kísérletet. In: Délmagyarország. pp. 3-4. (1928)

Kicserélik a sebészeti klinika hibás üveganyagát : A külső ablakok fele hasznavehetetlen ; Hogyan szállított a "megbízható" fővárosi vállalkozó. In: Délmagyarország. p. 3. (1928)

Kilencszázezer pengőt szavazott meg a közgyűlés a Templom-tér kiképzésére : A közgyűlés hozzájárult a tízmillió pengős kölcsön felvételéhez ; Véget ért az áprilisi közgyűlés. In: Délmagyarország. p. 3. (1928)

Klebelsberg Kunó kultuszminiszter szombaton délelőtt Szegedre érkezik : Szombaton délután az egyetemi építőbizottság ülést tart. In: Délmagyarország. p. 2. (1928)

Klebelsberg kultuszminiszter szombaton Szegedre érkezik és résztvesz az ipartestületi székház alapkőletételi ünnepélyén : Kiadják a kémiai intézet és a püspöki palota építkezési munkálatait. In: Délmagyarország. p. 5. (1928)

Kormányzógyűrűs doktoravatás a szegedi egyetemen [rövid hír]. In: Délmagyarország. p. 6. (1928)

Két új diákkollégiumot építenek Szegeden. In: Délmagyarország. p. 2. (1928)

Közgyűlés és felolvasó ülés a Dugonics-Társaságban [rövid hír]. In: Délmagyarország. p. 7. (1928)

"Legjobb volna lebontani a földbesülyesztett gyermekklinikát" - mondotta a kultuszminiszter az egyetemi építkezések szemléjén : Gróf Klebelsberg Kunó Szegeden. In: Délmagyarország. p. 3. (1928)

Legnagyobb részben szegedi iparosok kapják az egyetemi építkezések ipari munkálatait : A kifogásolt munkák nem kerültek szóba az építési bizottság ülésén. In: Délmagyarország. p. 4. (1928)

Lord Rothermere fia szegedi látogatásának részletes programja. In: Délmagyarország. p. 5. (1928)

Lord Rothermeret díszdoktorrá avatja az egyetem. In: Délmagyarország. p. 3. (1928)

A MIEFHOE kulturestélye [rövid hír]. In: Délmagyarország. p. 6. (1928)

Ma ül össze az egyetemi építési bizottság : Szegedi vállalkozó fogja építeni a polgári iskolát ; Kiadják az egyetemi internátus munkálatait. In: Délmagyarország. p. 5. (1928)

A Magyar Protestáns Irodalmi Társaság [rövid hír]. In: Délmagyarország. p. 9. (1928)

Magyary miniszteri tanácsos újabb tárgyalásai a szegedi egyetemi internátus megszervezéséről : Október közepén megnyílik a modernül felszerelt intézet ; az orvoskaron hétfőn megkezdődtek az előadások. In: Délmagyarország. p. 3. (1928)

Megalakult a szegedi protestáns diákszövetség [rövid hír]. In: Délmagyarország. p. 6. (1928)

Megalakult az Alföldkutatók Egyesülete közegészségügyi osztálya [röv. hír.]. In: Délmagyarország. p. 6. (1928)

Megalakultak az Alföldkutató Bizottság szakosztályai [rövid hír]. In: Délmagyarország. p. 11. (1928)

Megnyílt a Templom-téri pályatervek kiállítása a kulturpalotában : "Az eszmei tervpályázat eredménye nem jelenti feltétlenül azt, hogy az elsődleges pályamű kerül megvalósításra". In: Délmagyarország. p. 5. (1928)

Milyen lesz az árkádsoros Templom-tér : Ragyogó paloták - sivár klinikák. In: Délmagyarország. p. 4. (1928)

Milyen munkát végzett az egyetemi építkezéseken a kedvezményezett budapesti vállalkozó? In: Délmagyarország. p. 3. (1928)

"Most olyan irányzatok keletkeztek, amelyek a középkor megkötöttsége felé haladnak" : Ravasz püspök és Polner egyetemi tanár előadása a Protestáns Irodalmi Társaság estéjén. In: Délmagyarország. p. 5. (1928)

"Mussolini-féle cselekvésre van szükség"- mondotta a kultuszminiszter a "külvárosi bizottság" 250 terítékes vacsoráján : Az egyetemi bizottság Rerrich Bélának és Waelder Gyulának adott megbízást a Templom-tér részletes terveinek kidolgozására. In: Délmagyarország. p. 3. (1928)

Még ebben az évben megkezdik a Templom-tér három oldalának kiképzését : Wälder Gyula visszaadta megbizatását a kultuszminiszternek. In: Délmagyarország. p. 3. (1928)

Mészöly Gedeon, a szegedi egyetem új bölcsészeti dékánja, végre megszerezte a darabant-kalendáriumot. In: Délmagyarország. p. 3. (1928)

"Nem csoda, ha a nagyhangu kulturfölényről szónoklók mellett egyre gyakrabban üti fel a fejét a pesszimizmus" : Kogutowicz professszor beszéde az Alföldkutatók alakuló közgyűlésén. In: Délmagyarország. p. 7. (1928)

Nem kell Szegeden félni a földrengéstől - mondja Kogutowicz professzor : Látogatás a szegedi egyetem földrajzi intézetében. In: Délmagyarország. p. 5. (1928)

Népszerű előadás az egyetemen [rövid hír]. In: Délmagyarország. p. 6. (1928)

Népszerű előadások az egyetemen [rövid hír]. In: Délmagyarország. p. 6. (1928)

Népszerű előadások az egyetemen [rövid hír]. In: Délmagyarország. p. 8. (1928)

Októberben megkezdik a természettudományi, az orvostudományi intézetek és a püspöki palota építését : Értekezlet a kultuszminisztériumban a Templom-téri tervek ügyében. In: Délmagyarország. p. 5. (1928)

Olasz előadás az egyetemen [rövid hír]. In: Délmagyarország. p. 9. (1928)

A Pusztaszeri Árpád-Egyesület irodalmi délelőttje [rövid hír]. In: Délmagyarország. p. 10. (1928)

A Pusztaszeri Árpád-Egyesület Árpád-áldomása [rövid hír]. In: Délmagyarország. p. 9. (1928)

Pénteken néhány ujabb "eltanácsolás" történt a szegedi egyetemen : Néhány fiatal jogászbajtárs "egyéni akciókkal" zavarja a nyugodt munkát. In: Délmagyarország. p. 3. (1928)

Rerrich Béla budapesti építész nyerte el az első díjat a Templom-tér rendezésére kiírt pályázaton : Sebestyén Endre szegedi építész tervét a zsüri megvételre ajánlotta ; "Ez a tér lesz Magyarország legszebb tere". In: Délmagyarország. p. 2. (1928)

Revizó! In: Délmagyarország. p. 3. (1928)

Rothermere a szegedi egyetem díszdoktora [rövid hír]. In: Délmagyarország. p. 2. (1928)

Rothermere lord fia Szegeden : Megállapították a fogadtatás részleteit ; Ünnepségek az egyetemen és a városháza előtt ; az egyetemi tanács határozata Rothermere lord doktorrá avatásáról. In: Délmagyarország. p. 5. (1928)

Somogyi Szilveszter polgármester: "Azt hittem büszkék lehetünk a szegedi ifjuságra...". In: Délmagyarország. p. 6. (1928)

Sub auspiciis gubernatoris doktoravatás a szegedi egyetemen : Ifju Paraszkay Gyula és Bruckner Győző vasgyűrűje. In: Délmagyarország. p. 2. (1928)

"Sub auspisiis Gubernatoris" [rövid hír]. In: Délmagyarország. p. 7. (1928)

Szabadegyetemi előadás [rövid hír]. In: Délmagyarország. p. 11. (1928)

Szabadegyetemi előadások az egyetemen [rövid hír]. In: Délmagyarország. p. 6. (1928)

A Szegedi Alföldkutató Bizottság ülése Alsótanyán : A kultuszminiszter a tudomány feladatairól fog beszélni az ülésen. In: Délmagyarország. p. 5. (1928)

A Szegedi Zsidó Egyetemi Hallgatók táncmulatsága [rövid hír]. In: Délmagyarország. p. 3. (1928)

Szegedi egyetemi tanárok történelmi emlékek után kutatnak Vásárhely határában [rövid hír]. In: Délmagyarország. p. 5. (1928)

Szegedi vállalkozó tette a legkedvezőbb ajánlatot a természettudományi intézet felépítésére : Még ebben az évben megkezdik az alapozási munkálatokat. In: Délmagyarország. p. 4. (1928)

Szegedi vállalkozó építi fel a gyakorló polgári iskolát : Az épület szerelési munkálatait budapesti vállalkozónak adta a kultuszminiszter. In: Délmagyarország. p. 4. (1928)

Szezonnyitás a Dugonics-Társaágban [rövid hír]. In: Délmagyarország. p. 8. (1928)

Szombat délelőtt földrengést észleltek Szgeden : Az egyetemi földrajzi intézet jelentése. In: Délmagyarország. p. 3. (1928)

Szombaton megszűnik a bajtársak néma tüntetése, mert megkezdődik a farsangi szünet. In: Délmagyarország. p. 1. (1928)

Szombaton reggel Szegedre érkezik Klebelsberg Kultuszminiszter. In: Délmagyarország. p. 2. (1928)

Száznegyven folyamodó közül 77-et vett fel a szegedi egyetem orvosi fakultása : A bölcsészeti kar csak hat jelentkezőt utasított vissza ; "Az egyetemi zsidókérdés - középkori kérdés" - mondja Mészöly Gedeon, a bölcsészeti kar dékánja. In: Délmagyarország. pp. 3-4. (1928)

Tanévnyitás az egyetemen [rövid hír]. In: Délmagyarország. p. 7. (1928)

Teljes nyugalomban kezdődött meg a szegedi "bajtársak" tüntető sztrájkja : Egy tanár sem tartott előadást ; Igazoltatás sehol sem fordult elő. In: Délmagyarország. p. 3. (1928)

"A Templom-tér a világ egyik legszebb tere lesz" : Előadás a rendezési tervekről a kulturpapoltában. In: Délmagyarország. p. 3. (1928)

A Templom-tér rendezésének tervei. In: Délmagyarország. p. 5. (1928)

A Templom-tér rendezésének tervei. In: Délmagyarország. p. 5. (1928)

Természettudományi előadások [rövid hír]. In: Délmagyarország. p. 5. (1928)

Tizenkilenc "gyermekparalízis"-es megbetegedést konstatáltak Szegeden : Julius óta 9 járványos gyermekbénulás volt a városban, 10 a környéki falvakban ; Hainiss professzor nyilatkozata: "Aggodalomra nincs ok". In: Délmagyarország. p. 3. (1928)

Tobzodó stílustalanság - az egyetemi épületek stílusa : Építészeti "egyenruházati intézet"-ben készültek a tervek ; senki sem védi meg a várost a stílustalan építkezésektől. In: Délmagyarország. p. 5. (1928)

Tolstoj emlékének szenteli a munkásság idei előadássorozatának megnyitóját : Tudományos előadások a Munkásotthonban. In: Délmagyarország. p. 5. (1928)

Tudományos előadás [rövid hír]. In: Délmagyarország. p. 6. (1928)

Tóth Károly professzor előadása a felsőoktatási egyesületben [röv. hír.]. In: Délmagyarország. p. 6. (1928)

Vasárnap a szegedi egyetemen avatták fel az első kormányzógyűrűs doktornőt : A kultuszminiszter szerint Szeged most változik át a városból - nagyvárossá. In: Délmagyarország. p. 3. (1928)

Vasárnap felolvasó ülést tart a Dugobnics Társaság [rövid hír]. In: Délmagyarország. p. 6. (1928)

Versenytárgyalás a kémiai intézetek építkezésére [rövid hír]. In: Délmagyarország. p. 7. (1928)

Vidéki munkásokat alkalmaznak az egyetemi építkezéseknél : Egyre nő a munkanélküliek azáma ; Munkásdeputáció a polgármesternél. In: Délmagyarország. p. 3. (1928)

Vitaülés a kulturpalotában a Templom-tér rendezéséről : "Teljesen kielégítő megoldást egyik terv sem ad, de Rerriché a legmegfelelőbb" ; Szűkebb körű pályázatot írnak ki a megoldásról? In: Délmagyarország. p. 2. (1928)

Városépítési bizottságot! In: Délmagyarország. p. 1. (1928)

Zolnai professzor előadása a "platoni szerelem magyar költőjéről". In: Délmagyarország. p. 2. (1928)

Zárt tárgyaláson tárgyalták néhány vers vallásgyalázási és szeméremsértési bűnügyét : A törvényszék elrendelte Zolnai Béla és Mészöly Gedeon szakértőkénti kihallgatását. In: Délmagyarország. p. 7. (1928)

A bölcsészeti szakosztály közgyűlése [rövid hír]. In: Délmagyarország. p. 6. (1928)

A fajvédő újság munkatársa bocsánatot kért a "Tótágas" szerzőjétől : Mészöly Gedeon sajtópöre "Maró Gergely Kalendáriuma" miatt. In: Délmagyarország. p. 6. (1928)

A finn énekkar és a szegedi dalárdák együtt énekelték a magyar Hiszekegyet : Megható fogadtatásban részesítették csütörtökön délután a Szegedre érkezett Laulu Michet énnekkart. In: Délmagyarország. p. 5. (1928)

A finn és észt etnográfusok bejárták az alsó tanyákat. In: Délmagyarország. p. 3. (1928)

A finn és észt professzorok érkezése. In: Délmagyarország. p. 4. (1928)

A gyakorló polgári iskola lesz a legszebb egyetemi épület : Elkészült Waelder professzor terve ; A napokban megkezdik az építkezést. In: Délmagyarország. p. 3. (1928)

Új, zárt tervpályázatot írnak ki a Templom-tér rendezésére? : Mozgalom az építészek körében. In: Délmagyarország. p. 3. (1928)

Újabb bonyodalmak keletkeztek az orvostanhallgatók mentőszolgálata körül. In: Délmagyarország. p. 5. (1928)

Újból letartóztattak két Szgeden tanuló erdélyi egyetemi hallgatót [rövid hír]. In: Délmagyarország. p. 7. (1928)

A kerepesi temetőben elbúcsúztatták dr. Tóth Károlyt és holttestét autón Halasra szállították : Somogyi polgármester beszéde a ravatalnál. In: Délmagyarország. p. 2. (1928)

"A királykérdés megoldásához ki kell kérni a szövetséges főhatalmak hozzájárulását" : Buza professzor előadása a királykérdésről. In: Délmagyarország. p. 5. (1928)

A kolozsvári egyetem számüzetésének évfordulója [rövid hír]. In: Délmagyarország. p. 10. (1928)

A kulturdemokrácia és az egyetemi verekedések. In: Délmagyarország. p. 1. (1928)

A kultuszminiszter elrendelte a stílustalan egyetemi épületek terveinek átdolgozását? : Kétmilliárd korona többletkiadás a felesleges vasbeton alapokra. In: Délmagyarország. p. 3. (1928)

A kultuszminiszter hétfőn Szegedre érkezik, hogy megállapítsa az egyetemi építkezések további sorrendjét : Döntenek a Templom-tér rendezése ügyében is. In: Délmagyarország. p. 4. (1928)

A kultuszminiszter kétszázra emelte fel a szegedi egyetemre felvehető jogászok számát. In: Délmagyarország. p. 3. (1928)

A kultuszminiszter megerősítette állásában dr. Dézsi Lajost, a szegedi egyetem rektorát. In: Délmagyarország. (1928)

A kultuszminiszter támogatni fogja Móra Ferenc régészeti ásatásait : Elkészítik a népvándorláskori múzeum tervét ; Az Alföldkutató Bizottság ülése alsótanyán. In: Délmagyarország. p. 4. (1928)

A kultuszminiszter új áldozatot kíván a várostól : Újabb kilencszázezer pengő hozzájárulást kell adni a természettudományi intézetek felépítéséhez. In: Délmagyarország. p. 3. (1928)

A "lelki statisztika" adatait az egyetemi hallgatók a papok helyett gyűjtik össze : Lelketlen ujságagitáció a lelki statisztikából. In: Délmagyarország. p. 5. (1928)

Ünnepi külsőségek között adta át a kultuszminiszter a díszes ajándék-ornátust : Gróf Klebelsberg Kunó Szegeden. In: Délmagyarország. p. 3. (1928)

A polgármester helyet keres az egyetemi leányinternátusnak [rövid hír]. In: Délmagyarország. p. 5. (1928)

A polgármester látogatása a rektornál [rövid hír]. In: Délmagyarország. p. 9. (1928)

A revizió kérdésében sem felekezeti, sem osztálykülönbség nincs közöttünk : Vasárnap egész Szeged tiltakozik Trianon ellen. In: Délmagyarország. p. 5. (1928)

"Árpád lelke vezette vitéz Terstyánszky Ödön győzedelmes kardját" : A Pusztaszeri Árpád-Egyesület Árpád-áldomásán díszkardot nyujtottak át a kardvívás olimpiai bajnokának. In: Délmagyarország. p. 3. (1928)

Érthetetlen taktikával halogatják a minisztériumokban a szegedi építkezéseket : Teljesen lefokozták az egyetemi építkezések tempóját ; a gyakorló polgári iskola építését már nem fejezhetik be az idén. In: Délmagyarország. p. 4. (1928)

A rádió klub közgyűlése [rövid hír]. In: Délmagyarország. p. 7. (1928)

Ősszel megkezdik a természettudományi intézet építését : Miniszteri küldöttek tárgyaltak az egyetemi tanárokkal. In: Délmagyarország. p. 4. (1928)

szegeden szombaton is teljes volt a rend. In: Délmagyarország. p. 3. (1928)

A szegedi bajtársak elhatározták, hogy nem látogatják az előadásokat, - a tanárok nem tartják meg óráikat : Megkezdődött a "néma tüntetés" a numerus clausust "módosító" javaslat ellen ; A bajtársi szövetségek "bizalmi" férfiakat állítanak a kapukba, hogy figyelmeztessék a hallgatókat ; Küldöttség a rektornál. In: Délmagyarország. p. 3. (1928)

A szegedi egyetem bölcsészeti karán "néma tüntetést" kezdett a bajtársak egyrésze : Még nem érkeztek Szegedre a központ utasításai. In: Délmagyarország. p. 7. (1928)

A szegedi egyetem képviselete a felsőházban [rövid hír]. In: Délmagyarország. p. 10. (1928)

A szegedi egyetem új tanára [rövid hír]. In: Délmagyarország. p. 2. (1928)

A szegedi egyetem új tanárai [rövid hír]. In: Délmagyarország. p. 11. (1928)

A szegedi egyetem új vegytanára [rövid hír]. In: Délmagyarország. p. 2. (1928)

"A szegedi egyetemen a felvételi kérelmek elbírálásánál nem vettek figyelembe semmiféle felekezeti szempontot" - mondja Dézsi Lajos rekror : Ismét kérték a létszám felemelését. In: Délmagyarország. p. 3. (1928)

"A szegedi egyetemen az új numerus clausussal nem lesz lényeges változás" : Dézsi rektor nyilatkozata a felvételekről. In: Délmagyarország. p. 3. (1928)

A szegedi egyetemen megkezdődtek és zavartalanul folynak az előadások. In: Délmagyarország. p. 3. (1928)

A szegedi egyetemen nem történt rendzavarás. In: Délmagyarország. p. 2. (1928)

A szegedi egyetemen szerdán helyreállt a rend, - de eltanácsolások még mindig vannak : Minden fakultáson zavartalanul megtartották az előadásokat ; A rektor figyelmeztetése a hallgatókhoz. In: Délmagyarország. p. 3. (1928)

A szegedi egyetemi hallgatók Bethlen Gábor Köre [rövid hír]. In: Délmagyarország. p. 5. (1928)

A szegedi egyetemi ifjúság reviziós nagygyűlése [rövid hír]. In: Délmagyarország. p. 6. (1928)

A szegedi leventék és az egyetemi hallgatók lampiónos felvonulással ünnepelték a kormányzó nevenapját. In: Délmagyarország. p. 3. (1928)

A szegedi polgár és a szegedi egyetem. In: Délmagyarország. p. 1. (1928)

A természettudományi karra is felvettek minden szegedi hallgatót : 442 új hallgatója lesz az új tanévben a szegedi egyetemnek. In: Délmagyarország. p. 3. (1928)

A város és az egyetem. In: Délmagyarország. p. 1. (1928)

A város, a kultuszminiszter és a megyéspüspök közösen döntik el, hogy a Templom-téri pályatervek közül melyik kerül kivitelre. In: Délmagyarország. p. 6. (1928)

A városnak 1,856.000 pengőt kell befizetni az egyetemi építkezésekre. In: Délmagyarország. p. 9. (1928)

Könyv

A Diákjóléti és Diákvédő Iroda 1927-28. évi jelentése.

A Magyar Királyi Ferencz József-Tudományegyetem almanachja az MCMXXVII-XXVIII. tanévről.

A Magyar Királyi Ferencz-József Tudományegyetem tanrendje az MCMXXVII-MCMXXVIII. tanév második felére.

A Magyar Királyi Ferencz-József Tudományegyetem tanrendje az MCMXXVIII-MCMXXIX. tanév első felére.

A Magyar Királyi Ferencz-József Tudományegyetem tanrendje az MCMXXVIII-MCMXXIX. tanév második felére.

A Szegedi Alföldkutató Bizottság : kézirat.

A lista elkészítésének dátuma 2024. April 24. 02:30:05 CEST.