Items where Year is 1928

Up a level
Export as [feed] Atom [feed] RSS 1.0 [feed] RSS 2.0
Group by: Item Type | Creators | No Grouping
Jump to: Article | Book
Number of items: 194.

Article

160 joghallgatót, 60 orvosnövendéket vesznek fel a szegedi egyetemre. Délmagyarország. p. 3. (1928)

Albérletbe adta az egyetem a füvészkert céljaira kapott földet : Ha jövőre sem rendezik be a füvészkertet, a város visszaveszi a földet az egyetemtől. Délmagyarország. p. 3. (1928)

Arcképleleplezés az egyetem történeti intézetében [rövid hír]. Délmagyarország. p. 4. (1928)

Az Egyetemi Diákjóléti és Diákvédő Iroda felkéri... [rövid hír]. Délmagyarország. p. 6. (1928)

Az egyetem barátai egyesületének közgyűlése [rövid hír]. Délmagyarország. p. 9. (1928)

Az egyetem bölcsészeti és matematikai fakultásán csak október elsején kezdődik a tanév. Szegedi Új Nemzedék. p. 3. (1928)

Az egyetem évzáró ünnepélye [rövid hír]. Délmagyarország. p. 13. (1928)

Az egyetemi építkezéseknél idegen illetőségű munkások miatt nem kapnak munkát a szegediek : A munkanélküliek küldöttsége a polgármesternél. Délmagyarország. p. 5. (1928)

Az egyetemi építkezéseknél nem kaptak munkát a szegedi munkanélküliek : Újabb monstre deputáció a polgármesternél. Délmagyarország. p. 5. (1928)

Az egyetemi építési bizottságban is meg akarják védeni a szegedi iparosság érdekeit : Követelik az ellenőrzés megszigorítását ; Szegedi vállalkozó kap megbízást a polgári iskola felépítésére. Délmagyarország. p. 5. (1928)

Az egyetemi építőbizottság szombati ülésével megkezdődött a Templom-tér kiépítése : Klebelsberg Kunó kultuszminiszter Szegeden ; Szegedi vállalkozót bíztak meg a kémiai intézet felépítésével. Délmagyarország. p. 3. (1928)

Az egyetemi építőbizottság szűkebbkörű szakértői bizottság létesítését javasolja : A Templom téri intézetek építését csak az ősszel kezdik meg. Délmagyarország. p. 2. (1928)

Az egyetemi és főiskolai ifjuság emlékirata a kultuszminiszterhez az egyetemi tüntetésekről : Azok a körülmények, amelyek ha nem is mentik, de érthetővé teszik az ifjuság legutóbbi spontán felháborodását ; A szociális nyomoruságot nem lehet kiküszöbölni internátusokkal és kollégiumokkal. Délmagyarország. p. 3. (1928)

"Az ifjuság sokszor könnyelműen állít maga elé vezetőket, akik helytelen utakra vezetik" : Tihanyi Béla prédikációja az egyetemi Veni Sanctén ; Dézsi rektor előadása a Vigyázó-hagyatékról. Délmagyarország. p. 3. (1928)

"Az ifjú kereszténység versenytársai" : Dr. Buday Átrpád előadása. Délmagyarország. p. 4. (1928)

Az államépítészeti hivatal harca a vállalkozókkal a szegedi gyárak téglája körül : Korb Flóris, az egyetemi klinikák tervezője, lemond megbizatásáról ; A tullépések miatt lassítják az építkezés tempóját. Délmagyarország. p. 3. (1928)

Az árkádok árnya. Délmagyarország. p. 1. (1928)

"Az ébredőknek nem kell a revizió, mert abban a zsidók is résztvesznek" : A szegedi ébredők "monstre" gyűlésén hatvan uccaseprő és néhány nyugdíjas jelent meg. Délmagyarország. p. 5. (1928)

Az újszegediek arra kérik a várost, hogy Újszegeden építsék fel a diákkollégiumot : "Újszegedre nagyon ráférne egy kis városiasítás". Délmagyarország. p. 5. (1928)

Bajtársak "szerpentin ballagása" rendőri beavatkozással : Kétheti "szüreti vakációt" kaptak a szegedi egyetem hallgatói. Délmagyarország. p. 3. (1928)

"A Balti-tenger partján egy kis állam meleg szíve dobban a magyar nemzetért" : Észt vendégek látogatása Szegeden. Délmagyarország. p. 3. (1928)

"Bizony nem szépek azok az egyetemi épületek, stílusuk középiskolai stílus" - mondja a polgármester : Érdekes nyilatkozatok az egyetemi építkezések stílustalanságáról. Délmagyarország. p. 3. (1928)

"Boldogan és egészségesen akarom innen kibocsátani a betegeket" - mondja dr. Berecz János, a nőgyógyászati klinika új professzora. Délmagyarország. p. 3. (1928)

Buday professzor előadása a Mikes Társaságban [rövid hír]. Délmagyarország. p. 6. (1928)

Buday professzor előadása a Mikes társaságban [rövid hír]. Délmagyarország. p. 7. (1928)

Bukarestben "magyar diák-kémszervezetet lepleztek le", akik a szegedi egyetemen hűségesküt tettek : Sajtóhadjárat a szentgotthárdi incidens körül ; Issekutz rektor és az ifjuság vezetői nyilatkoznak a román fantasztikumokról. Délmagyarország. p. 3. (1928)

Csengery János felmentése a tanárvizsgáló bizottság elnöki tisztétől [rövid hír]. Délmagyarország. p. 7. (1928)

Csütörtökön délután váratlanul Szegedre érkezett a kultuszminiszter és ismét megtekintette az egyetemi építkezéseket : A miniszter újabb terheket ró a városra? ; Újabb épületeket kell a városnak megvásárolni? Délmagyarország. p. 3. (1928)

Csütörtökön érkezik a finn vendégek első csoportja Szegedre : Pénteken a finn egyetemi tanárok jönnek. Délmagyarország. p. 3. (1928)

Diákok párbaja a különös báli frizura miatt : Amikor a joghallgató kolléga vállalja el a hajvágást - mulat az egész bálterem ; A rendőrség megakadályozta a párbajt, a bíróság két-két napra ítélte a diákokat. Délmagyarország. p. 3. (1928)

Dr. Berecz János székfoglalója a nőgyógyászati klinikán [rövid hír]. Délmagyarország. p. 4. (1928)

Dr. Kubinyi Pál meghalt [rövid hír]. Délmagyarország. p. 6. (1928)

Dr. Polner Ödönt választották meg Tóth Károly örökébe : A szegedi egyetem jövő évi rektora: dr. Dézsi Lajos. Délmagyarország. p. 3. (1928)

Dr. Ravasz László Szegeden [rövid hír]. Délmagyarország. p. 7. (1928)

Dr. Tóth Károly halálos szerencsétlensége a Dunaparton : A szegedi egyetem felsőházi képviselőjét délután 3 órakor elgázolta egy villamos, 6 órakor meghalt a Rókus-kórházban ; Az utolsó út: szerencsétlen felugrás a villamosra. Délmagyarország. p. 1. (1928)

Dr. Tóth Károly élete és munkássága. Délmagyarország. p. 3. (1928)

Dr. lord Rothermere százezer pengős adománya a szegedi egyetemnek : Az egyetem tanácsa legközelebbi ülésén határoz az adomány hovafordításáról. Délmagyarország. p. 3. (1928)

A Dugonics-Társaság felolvasó ülése [rövid hír]. Délmagyarország. p. 6. (1928)

A Dugonics-Társaság felolvasó ülése [rövid hír]. Délmagyarország. p. 6. (1928)

A Dugonics-Társaság felolvasó ülése [rövid hír]. Délmagyarország. p. 9. (1928)

A Dugonics-Társaság felolvasó ülése [rövid hír]. Délmagyarország. p. 6. (1928)

Egyetemi évnyitó istentisztelet a reformátusoknál [rövid hír]. Délmagyarország. p. 9. (1928)

"Egységes magyar race nincsen" : Dr. Farkas Béla egyetemi tanár előadása a faj fogalmáról. Délmagyarország. p. 4. (1928)

Eltemették Tótk Károlyt. Délmagyarország. p. 2. (1928)

Előadás Rothermere tiszteletére [rövid hír]. Délmagyarország. p. 6. (1928)

Előadás a Munkásotthonban [rövid hír]. Délmagyarország. p. 5. (1928)

Előadás a Munkásotthonban [rövid hír]. Délmagyarország. p. 6. (1928)

Előadás a Munkásotthonban [rövid hír]. Délmagyarország. p. 5. (1928)

Előadás a Munkásotthonban [rövid hír]. Délmagyarország. p. 5. (1928)

Előadás a Munkásotthonban [rövid hír]. Délmagyarország. p. 7. (1928)

Előadás a bölcsészeti szakosztályban [rövid hír]. Délmagyarország. p. 9. (1928)

Előadás a bölcsészeti szakosztályban [rövid hír]. Délmagyarország. p. 11. (1928)

Előadás a rádióklubban [rövid hír]. Délmagyarország. p. 5. (1928)

Előadás a természettudományi szakosztályban [rövid hír]. Délmagyarország. p. 6. (1928)

Előadások a Kulturpalotában a Templom-tér rendezéséről [rövid hír]. Délmagyarország. p. 6. (1928)

Emericana-bál [rövid hír]. Délmagyarország. p. 6. (1928)

Felvétel a szegedi egyetemre [rövid hír]. Délmagyarország. p. 6. (1928)

Felvétel a szegedi egyetemre [rövid hír]. Délmagyarország. p. 10. (1928)

Felvétel a szegedi egyetemre [rövid hír]. Délmagyarország. p. 6. (1928)

A Ferencz József Tudományegyetem zsidóvallásu hallgatói [rövid hír]. Délmagyarország. p. 4. (1928)

Finn etnografusok Szegeden : Csütörtökön este huszonnyolc finn és észt vendég érkezett. Délmagyarország. p. 3. (1928)

Hamis hírrel harácsolják a románok a Szegeden tanuló erdélyi diákokat, hogy letartóztathassák őket. Délmagyarország. p. 5. (1928)

"A Hirig Simonok csak budapesti illetőségüek", - mondja dr. Dézsi rektor : Csütörtökön teljes volt a nyugalom a szegedi egyetemen. Délmagyarország. p. 3. (1928)

Három aranydiplomát adott ki a szegedi egyetem : az egyetem évzáró ünnepély. Délmagyarország. p. 3. (1928)

Hétfőn ülést tart az egyetemi építési bizottság [rövid hír]. Délmagyarország. p. 2. (1928)

Jövő nyárra zárt térré építik a Templom-teret : A szegedi egyetemen hétfőn is rend volt. Délmagyarország. p. 3. (1928)

Kedden a szegedi egyetemen is megkezdődött a zavargás : Fiatal jogászok "eltanácsolták" a szidó vallásu hallgatókat, betörtek az anatómiai intézetbe és be akartak hatolni a természettudományi intézetbe ; Ablakon át menekültek el a diákok ; A délutáni gyűlésen enyhült a helyzet ; A rendőrség megakadályozott minden erőszakos kísérletet. Délmagyarország. pp. 3-4. (1928)

Kicserélik a sebészeti klinika hibás üveganyagát : A külső ablakok fele hasznavehetetlen ; Hogyan szállított a "megbízható" fővárosi vállalkozó. Délmagyarország. p. 3. (1928)

Kilencszázezer pengőt szavazott meg a közgyűlés a Templom-tér kiképzésére : A közgyűlés hozzájárult a tízmillió pengős kölcsön felvételéhez ; Véget ért az áprilisi közgyűlés. Délmagyarország. p. 3. (1928)

Klebelsberg Kunó kultuszminiszter szombaton délelőtt Szegedre érkezik : Szombaton délután az egyetemi építőbizottság ülést tart. Délmagyarország. p. 2. (1928)

Klebelsberg kultuszminiszter szombaton Szegedre érkezik és résztvesz az ipartestületi székház alapkőletételi ünnepélyén : Kiadják a kémiai intézet és a püspöki palota építkezési munkálatait. Délmagyarország. p. 5. (1928)

Kormányzógyűrűs doktoravatás a szegedi egyetemen [rövid hír]. Délmagyarország. p. 6. (1928)

Két új diákkollégiumot építenek Szegeden. Délmagyarország. p. 2. (1928)

Közgyűlés és felolvasó ülés a Dugonics-Társaságban [rövid hír]. Délmagyarország. p. 7. (1928)

"Legjobb volna lebontani a földbesülyesztett gyermekklinikát" - mondotta a kultuszminiszter az egyetemi építkezések szemléjén : Gróf Klebelsberg Kunó Szegeden. Délmagyarország. p. 3. (1928)

Legnagyobb részben szegedi iparosok kapják az egyetemi építkezések ipari munkálatait : A kifogásolt munkák nem kerültek szóba az építési bizottság ülésén. Délmagyarország. p. 4. (1928)

Lord Rothermere fia szegedi látogatásának részletes programja. Délmagyarország. p. 5. (1928)

Lord Rothermeret díszdoktorrá avatja az egyetem. Délmagyarország. p. 3. (1928)

A MIEFHOE kulturestélye [rövid hír]. Délmagyarország. p. 6. (1928)

Ma ül össze az egyetemi építési bizottság : Szegedi vállalkozó fogja építeni a polgári iskolát ; Kiadják az egyetemi internátus munkálatait. Délmagyarország. p. 5. (1928)

A Magyar Protestáns Irodalmi Társaság [rövid hír]. Délmagyarország. p. 9. (1928)

Magyary miniszteri tanácsos újabb tárgyalásai a szegedi egyetemi internátus megszervezéséről : Október közepén megnyílik a modernül felszerelt intézet ; az orvoskaron hétfőn megkezdődtek az előadások. Délmagyarország. p. 3. (1928)

Megalakult a szegedi protestáns diákszövetség [rövid hír]. Délmagyarország. p. 6. (1928)

Megalakult az Alföldkutatók Egyesülete közegészségügyi osztálya [röv. hír.]. Délmagyarország. p. 6. (1928)

Megalakultak az Alföldkutató Bizottság szakosztályai [rövid hír]. Délmagyarország. p. 11. (1928)

Megnyílt a Templom-téri pályatervek kiállítása a kulturpalotában : "Az eszmei tervpályázat eredménye nem jelenti feltétlenül azt, hogy az elsődleges pályamű kerül megvalósításra". Délmagyarország. p. 5. (1928)

Milyen lesz az árkádsoros Templom-tér : Ragyogó paloták - sivár klinikák. Délmagyarország. p. 4. (1928)

Milyen munkát végzett az egyetemi építkezéseken a kedvezményezett budapesti vállalkozó? Délmagyarország. p. 3. (1928)

"Most olyan irányzatok keletkeztek, amelyek a középkor megkötöttsége felé haladnak" : Ravasz püspök és Polner egyetemi tanár előadása a Protestáns Irodalmi Társaság estéjén. Délmagyarország. p. 5. (1928)

"Mussolini-féle cselekvésre van szükség"- mondotta a kultuszminiszter a "külvárosi bizottság" 250 terítékes vacsoráján : Az egyetemi bizottság Rerrich Bélának és Waelder Gyulának adott megbízást a Templom-tér részletes terveinek kidolgozására. Délmagyarország. p. 3. (1928)

Még ebben az évben megkezdik a Templom-tér három oldalának kiképzését : Wälder Gyula visszaadta megbizatását a kultuszminiszternek. Délmagyarország. p. 3. (1928)

Mészöly Gedeon, a szegedi egyetem új bölcsészeti dékánja, végre megszerezte a darabant-kalendáriumot. Délmagyarország. p. 3. (1928)

"Nem csoda, ha a nagyhangu kulturfölényről szónoklók mellett egyre gyakrabban üti fel a fejét a pesszimizmus" : Kogutowicz professszor beszéde az Alföldkutatók alakuló közgyűlésén. Délmagyarország. p. 7. (1928)

Nem kell Szegeden félni a földrengéstől - mondja Kogutowicz professzor : Látogatás a szegedi egyetem földrajzi intézetében. Délmagyarország. p. 5. (1928)

Népszerű előadás az egyetemen [rövid hír]. Délmagyarország. p. 6. (1928)

Népszerű előadások az egyetemen [rövid hír]. Délmagyarország. p. 6. (1928)

Népszerű előadások az egyetemen [rövid hír]. Délmagyarország. p. 8. (1928)

Októberben megkezdik a természettudományi, az orvostudományi intézetek és a püspöki palota építését : Értekezlet a kultuszminisztériumban a Templom-téri tervek ügyében. Délmagyarország. p. 5. (1928)

Olasz előadás az egyetemen [rövid hír]. Délmagyarország. p. 9. (1928)

A Pusztaszeri Árpád-Egyesület irodalmi délelőttje [rövid hír]. Délmagyarország. p. 10. (1928)

A Pusztaszeri Árpád-Egyesület Árpád-áldomása [rövid hír]. Délmagyarország. p. 9. (1928)

Pénteken néhány ujabb "eltanácsolás" történt a szegedi egyetemen : Néhány fiatal jogászbajtárs "egyéni akciókkal" zavarja a nyugodt munkát. Délmagyarország. p. 3. (1928)

Rerrich Béla budapesti építész nyerte el az első díjat a Templom-tér rendezésére kiírt pályázaton : Sebestyén Endre szegedi építész tervét a zsüri megvételre ajánlotta ; "Ez a tér lesz Magyarország legszebb tere". Délmagyarország. p. 2. (1928)

Revizó! Délmagyarország. p. 3. (1928)

Rothermere a szegedi egyetem díszdoktora [rövid hír]. Délmagyarország. p. 2. (1928)

Rothermere lord fia Szegeden : Megállapították a fogadtatás részleteit ; Ünnepségek az egyetemen és a városháza előtt ; az egyetemi tanács határozata Rothermere lord doktorrá avatásáról. Délmagyarország. p. 5. (1928)

Somogyi Szilveszter polgármester: "Azt hittem büszkék lehetünk a szegedi ifjuságra...". Délmagyarország. p. 6. (1928)

Sub auspiciis gubernatoris doktoravatás a szegedi egyetemen : Ifju Paraszkay Gyula és Bruckner Győző vasgyűrűje. Délmagyarország. p. 2. (1928)

"Sub auspisiis Gubernatoris" [rövid hír]. Délmagyarország. p. 7. (1928)

Szabadegyetemi előadás [rövid hír]. Délmagyarország. p. 11. (1928)

Szabadegyetemi előadások az egyetemen [rövid hír]. Délmagyarország. p. 6. (1928)

A Szegedi Alföldkutató Bizottság ülése Alsótanyán : A kultuszminiszter a tudomány feladatairól fog beszélni az ülésen. Délmagyarország. p. 5. (1928)

A Szegedi Zsidó Egyetemi Hallgatók táncmulatsága [rövid hír]. Délmagyarország. p. 3. (1928)

Szegedi egyetemi tanárok történelmi emlékek után kutatnak Vásárhely határában [rövid hír]. Délmagyarország. p. 5. (1928)

Szegedi vállalkozó tette a legkedvezőbb ajánlatot a természettudományi intézet felépítésére : Még ebben az évben megkezdik az alapozási munkálatokat. Délmagyarország. p. 4. (1928)

Szegedi vállalkozó építi fel a gyakorló polgári iskolát : Az épület szerelési munkálatait budapesti vállalkozónak adta a kultuszminiszter. Délmagyarország. p. 4. (1928)

Szezonnyitás a Dugonics-Társaágban [rövid hír]. Délmagyarország. p. 8. (1928)

Szombat délelőtt földrengést észleltek Szgeden : Az egyetemi földrajzi intézet jelentése. Délmagyarország. p. 3. (1928)

Szombaton megszűnik a bajtársak néma tüntetése, mert megkezdődik a farsangi szünet. Délmagyarország. p. 1. (1928)

Szombaton reggel Szegedre érkezik Klebelsberg Kultuszminiszter. Délmagyarország. p. 2. (1928)

Száznegyven folyamodó közül 77-et vett fel a szegedi egyetem orvosi fakultása : A bölcsészeti kar csak hat jelentkezőt utasított vissza ; "Az egyetemi zsidókérdés - középkori kérdés" - mondja Mészöly Gedeon, a bölcsészeti kar dékánja. Délmagyarország. pp. 3-4. (1928)

Tanévnyitás az egyetemen [rövid hír]. Délmagyarország. p. 7. (1928)

Teljes nyugalomban kezdődött meg a szegedi "bajtársak" tüntető sztrájkja : Egy tanár sem tartott előadást ; Igazoltatás sehol sem fordult elő. Délmagyarország. p. 3. (1928)

"A Templom-tér a világ egyik legszebb tere lesz" : Előadás a rendezési tervekről a kulturpapoltában. Délmagyarország. p. 3. (1928)

A Templom-tér rendezésének tervei. Délmagyarország. p. 5. (1928)

A Templom-tér rendezésének tervei. Délmagyarország. p. 5. (1928)

Természettudományi előadások [rövid hír]. Délmagyarország. p. 5. (1928)

Tizenkilenc "gyermekparalízis"-es megbetegedést konstatáltak Szegeden : Julius óta 9 járványos gyermekbénulás volt a városban, 10 a környéki falvakban ; Hainiss professzor nyilatkozata: "Aggodalomra nincs ok". Délmagyarország. p. 3. (1928)

Tobzodó stílustalanság - az egyetemi épületek stílusa : Építészeti "egyenruházati intézet"-ben készültek a tervek ; senki sem védi meg a várost a stílustalan építkezésektől. Délmagyarország. p. 5. (1928)

Tolstoj emlékének szenteli a munkásság idei előadássorozatának megnyitóját : Tudományos előadások a Munkásotthonban. Délmagyarország. p. 5. (1928)

Tudományos előadás [rövid hír]. Délmagyarország. p. 6. (1928)

Tóth Károly professzor előadása a felsőoktatási egyesületben [röv. hír.]. Délmagyarország. p. 6. (1928)

Vasárnap a szegedi egyetemen avatták fel az első kormányzógyűrűs doktornőt : A kultuszminiszter szerint Szeged most változik át a városból - nagyvárossá. Délmagyarország. p. 3. (1928)

Vasárnap felolvasó ülést tart a Dugobnics Társaság [rövid hír]. Délmagyarország. p. 6. (1928)

Versenytárgyalás a kémiai intézetek építkezésére [rövid hír]. Délmagyarország. p. 7. (1928)

Vidéki munkásokat alkalmaznak az egyetemi építkezéseknél : Egyre nő a munkanélküliek azáma ; Munkásdeputáció a polgármesternél. Délmagyarország. p. 3. (1928)

Vitaülés a kulturpalotában a Templom-tér rendezéséről : "Teljesen kielégítő megoldást egyik terv sem ad, de Rerriché a legmegfelelőbb" ; Szűkebb körű pályázatot írnak ki a megoldásról? Délmagyarország. p. 2. (1928)

Városépítési bizottságot! Délmagyarország. p. 1. (1928)

Zolnai professzor előadása a "platoni szerelem magyar költőjéről". Délmagyarország. p. 2. (1928)

Zárt tárgyaláson tárgyalták néhány vers vallásgyalázási és szeméremsértési bűnügyét : A törvényszék elrendelte Zolnai Béla és Mészöly Gedeon szakértőkénti kihallgatását. Délmagyarország. p. 7. (1928)

A bölcsészeti szakosztály közgyűlése [rövid hír]. Délmagyarország. p. 6. (1928)

A fajvédő újság munkatársa bocsánatot kért a "Tótágas" szerzőjétől : Mészöly Gedeon sajtópöre "Maró Gergely Kalendáriuma" miatt. Délmagyarország. p. 6. (1928)

A finn énekkar és a szegedi dalárdák együtt énekelték a magyar Hiszekegyet : Megható fogadtatásban részesítették csütörtökön délután a Szegedre érkezett Laulu Michet énnekkart. Délmagyarország. p. 5. (1928)

A finn és észt etnográfusok bejárták az alsó tanyákat. Délmagyarország. p. 3. (1928)

A finn és észt professzorok érkezése. Délmagyarország. p. 4. (1928)

A gyakorló polgári iskola lesz a legszebb egyetemi épület : Elkészült Waelder professzor terve ; A napokban megkezdik az építkezést. Délmagyarország. p. 3. (1928)

Új, zárt tervpályázatot írnak ki a Templom-tér rendezésére? : Mozgalom az építészek körében. Délmagyarország. p. 3. (1928)

Újabb bonyodalmak keletkeztek az orvostanhallgatók mentőszolgálata körül. Délmagyarország. p. 5. (1928)

Újból letartóztattak két Szgeden tanuló erdélyi egyetemi hallgatót [rövid hír]. Délmagyarország. p. 7. (1928)

A kerepesi temetőben elbúcsúztatták dr. Tóth Károlyt és holttestét autón Halasra szállították : Somogyi polgármester beszéde a ravatalnál. Délmagyarország. p. 2. (1928)

"A királykérdés megoldásához ki kell kérni a szövetséges főhatalmak hozzájárulását" : Buza professzor előadása a királykérdésről. Délmagyarország. p. 5. (1928)

A kolozsvári egyetem számüzetésének évfordulója [rövid hír]. Délmagyarország. p. 10. (1928)

A kulturdemokrácia és az egyetemi verekedések. Délmagyarország. p. 1. (1928)

A kultuszminiszter elrendelte a stílustalan egyetemi épületek terveinek átdolgozását? : Kétmilliárd korona többletkiadás a felesleges vasbeton alapokra. Délmagyarország. p. 3. (1928)

A kultuszminiszter hétfőn Szegedre érkezik, hogy megállapítsa az egyetemi építkezések további sorrendjét : Döntenek a Templom-tér rendezése ügyében is. Délmagyarország. p. 4. (1928)

A kultuszminiszter kétszázra emelte fel a szegedi egyetemre felvehető jogászok számát. Délmagyarország. p. 3. (1928)

A kultuszminiszter megerősítette állásában dr. Dézsi Lajost, a szegedi egyetem rektorát. Délmagyarország. (1928)

A kultuszminiszter támogatni fogja Móra Ferenc régészeti ásatásait : Elkészítik a népvándorláskori múzeum tervét ; Az Alföldkutató Bizottság ülése alsótanyán. Délmagyarország. p. 4. (1928)

A kultuszminiszter új áldozatot kíván a várostól : Újabb kilencszázezer pengő hozzájárulást kell adni a természettudományi intézetek felépítéséhez. Délmagyarország. p. 3. (1928)

A "lelki statisztika" adatait az egyetemi hallgatók a papok helyett gyűjtik össze : Lelketlen ujságagitáció a lelki statisztikából. Délmagyarország. p. 5. (1928)

Ünnepi külsőségek között adta át a kultuszminiszter a díszes ajándék-ornátust : Gróf Klebelsberg Kunó Szegeden. Délmagyarország. p. 3. (1928)

A polgármester helyet keres az egyetemi leányinternátusnak [rövid hír]. Délmagyarország. p. 5. (1928)

A polgármester látogatása a rektornál [rövid hír]. Délmagyarország. p. 9. (1928)

A revizió kérdésében sem felekezeti, sem osztálykülönbség nincs közöttünk : Vasárnap egész Szeged tiltakozik Trianon ellen. Délmagyarország. p. 5. (1928)

"Árpád lelke vezette vitéz Terstyánszky Ödön győzedelmes kardját" : A Pusztaszeri Árpád-Egyesület Árpád-áldomásán díszkardot nyujtottak át a kardvívás olimpiai bajnokának. Délmagyarország. p. 3. (1928)

Érthetetlen taktikával halogatják a minisztériumokban a szegedi építkezéseket : Teljesen lefokozták az egyetemi építkezések tempóját ; a gyakorló polgári iskola építését már nem fejezhetik be az idén. Délmagyarország. p. 4. (1928)

A rádió klub közgyűlése [rövid hír]. Délmagyarország. p. 7. (1928)

Ősszel megkezdik a természettudományi intézet építését : Miniszteri küldöttek tárgyaltak az egyetemi tanárokkal. Délmagyarország. p. 4. (1928)

szegeden szombaton is teljes volt a rend. Délmagyarország. p. 3. (1928)

A szegedi bajtársak elhatározták, hogy nem látogatják az előadásokat, - a tanárok nem tartják meg óráikat : Megkezdődött a "néma tüntetés" a numerus clausust "módosító" javaslat ellen ; A bajtársi szövetségek "bizalmi" férfiakat állítanak a kapukba, hogy figyelmeztessék a hallgatókat ; Küldöttség a rektornál. Délmagyarország. p. 3. (1928)

A szegedi egyetem bölcsészeti karán "néma tüntetést" kezdett a bajtársak egyrésze : Még nem érkeztek Szegedre a központ utasításai. Délmagyarország. p. 7. (1928)

A szegedi egyetem képviselete a felsőházban [rövid hír]. Délmagyarország. p. 10. (1928)

A szegedi egyetem új tanára [rövid hír]. Délmagyarország. p. 2. (1928)

A szegedi egyetem új tanárai [rövid hír]. Délmagyarország. p. 11. (1928)

A szegedi egyetem új vegytanára [rövid hír]. Délmagyarország. p. 2. (1928)

"A szegedi egyetemen a felvételi kérelmek elbírálásánál nem vettek figyelembe semmiféle felekezeti szempontot" - mondja Dézsi Lajos rekror : Ismét kérték a létszám felemelését. Délmagyarország. p. 3. (1928)

"A szegedi egyetemen az új numerus clausussal nem lesz lényeges változás" : Dézsi rektor nyilatkozata a felvételekről. Délmagyarország. p. 3. (1928)

A szegedi egyetemen megkezdődtek és zavartalanul folynak az előadások. Délmagyarország. p. 3. (1928)

A szegedi egyetemen nem történt rendzavarás. Délmagyarország. p. 2. (1928)

A szegedi egyetemen szerdán helyreállt a rend, - de eltanácsolások még mindig vannak : Minden fakultáson zavartalanul megtartották az előadásokat ; A rektor figyelmeztetése a hallgatókhoz. Délmagyarország. p. 3. (1928)

A szegedi egyetemi hallgatók Bethlen Gábor Köre [rövid hír]. Délmagyarország. p. 5. (1928)

A szegedi egyetemi ifjúság reviziós nagygyűlése [rövid hír]. Délmagyarország. p. 6. (1928)

A szegedi leventék és az egyetemi hallgatók lampiónos felvonulással ünnepelték a kormányzó nevenapját. Délmagyarország. p. 3. (1928)

A szegedi polgár és a szegedi egyetem. Délmagyarország. p. 1. (1928)

A természettudományi karra is felvettek minden szegedi hallgatót : 442 új hallgatója lesz az új tanévben a szegedi egyetemnek. Délmagyarország. p. 3. (1928)

A város és az egyetem. Délmagyarország. p. 1. (1928)

A város, a kultuszminiszter és a megyéspüspök közösen döntik el, hogy a Templom-téri pályatervek közül melyik kerül kivitelre. Délmagyarország. p. 6. (1928)

A városnak 1,856.000 pengőt kell befizetni az egyetemi építkezésekre. Délmagyarország. p. 9. (1928)

Book

A Diákjóléti és Diákvédő Iroda 1927-28. évi jelentése.

A Magyar Királyi Ferencz József-Tudományegyetem almanachja az MCMXXVII-XXVIII. tanévről.

A Magyar Királyi Ferencz-József Tudományegyetem tanrendje az MCMXXVII-MCMXXVIII. tanév második felére.

A Magyar Királyi Ferencz-József Tudományegyetem tanrendje az MCMXXVIII-MCMXXIX. tanév első felére.

A Magyar Királyi Ferencz-József Tudományegyetem tanrendje az MCMXXVIII-MCMXXIX. tanév második felére.

A Szegedi Alföldkutató Bizottság : kézirat.

This list was generated on 2020. April 8. 05:32:28 CEST.